Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Behalve voor particuliere budgetcoaching kunt u bij Budgetcoaching Amersfoort ook terecht voor traningen en workshops, wij geloven in preventief handelen. Dit houdt in dat wij bij de basis beginnen, voorlichting op basisscholen, buurthuizen, tienercentra e.d.

De schuld onder jongeren neemt hand over hand toe. Zeker jongeren in de leeftijd van 10 - 13 jaar zijn een kwetsbare groep. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap, je moet nieuwe vrienden maken en wilt bij een groep horen. "De peer-pressure" is dan ook enorm. Daarbij komt dat dit ook vaak het moment dat ouders meer zakgeld of kleedgeld gaan geven en dat je je eerste bankrekening met pinpas krijgt. De verleiding van een nieuwe mobiel, Ipod of andere gadget is dan erg groot. Daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de basisschoolleeftijd een gezonde financiële educatie (thuis en/of op school) hebben gekregen minder kans hebben schulden te maken op latere leeftijd. 

Budgetcoaching Amersfoort kan workshops geven en projecten begeleiden voor kinderen op de basisschool (groep 7/8). Dit doen wij bijvoorbeeld met behulp van de geldkoffer van het Nibud. Dit is een programma waarin de kinderen onder andere leren:

  • hoe ga je slim met je geld om 
  • hoe werkt electronisch betalen
  • waarom is geld ontstaan en hoe ging het vroeger
  • wat is verzekering en waarom zou je dat doen
  • wat zijn de gevolgen van je financiële keuzes

Dit betreft een programma dat standaard uit 8 modules bestaat. Een module beslaat ongeveer 45 minuten. In overleg kan dit aangepast of ingekort worden. Voor een advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen.  Voor het voortgezet, beroeps en speciaal onderwijs zijn ook speciale lespakketten mogelijk. Deze bieden wij nog niet standaard aan, maar wij willen hierover graag met u van gedachten wisselen.